Lapland is puur winter. Hier ligt sneeuw, veel sneeuw. Het is een prachtig gebied waarvan je op verschillende manieren kunt genieten. Een dag skiën, langlaufen of snowboarden is perfect af te wisselen met een huskysafari, een rendiertrektocht of een sneeuwscootertocht. Of wat te denken van een een tocht met een ijsbreker naar de Noordkaap?
Vanuit je bed een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel boven Lapland aanschouwen en de kans krijgen om het Noorderlicht te zien. Want in het uiterste noorden van Lapland, in de wintersportplaats Saariselka kun je overnachten in een glazen iglo. Speciaal thermisch glas zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Gegarandeerd mooi uitzicht!
In de glasiglo staan comfortable bedden. Uiteraard is er sanitair aanwezig. Voor het ontbijt wordt gezorgd, evenals een slaapzak en warme sokken. Een speciale klok gaat luiden als de Aurora Borealis verschijnt.

In Kakslauttanen staan ook iglo”s van sneeuw. dus als je altijd al een keer een eskimo had willen zijn, grijp dan nu de kans om te slapen in een sneeuwiglo. Je slaapt op een bed met rendiervellen in een speciale slaapzak met capuchon. De kou valt mee, het is slecht tussen de min drie en de min zes graden Celsius. Gelukkig krijg je ook sokken en een muts.
Meer info : Buro Scandinavia

Een selectie uit de Buro Scandinavia reizen