Op een groot aantal kastelen, burchten en landhuizen in het Nederlandse en Duitse grensgebied wordt de komende maanden hard gewerkt aan de verbouwing tot bijzondere bed- en breakfast locatie. Overnachten binnen historische muren, wandelen in uitgestrekte parken en de tijd vergeten in ‘deftige’ onderkomens: uiterlijk in maart 2008 behoort dit voor gasten op alle deelnemende projectlocaties tot de mogelijkheden.

Grote variatie

Van kastelen en burchten tot herenhuizen, kloosters en typisch Duitse ”Burgmannshäuser’: de variëteit aan deelnemende landgoederen is groot. Binnen oude muren worden moderne badkamers geplaatst, prachtig gewelfde kelders van nooduitgangen voorzien en kasteeltorens brandwerend gemaakt. De accommodaties zijn van vier sterren niveau en ingericht in overeenstemming met de persoonlijke smaak van de eigenaren.

Een 24-uursreceptie of roomservice zullen de gasten niet aantreffen. Desalniettemin hecht Culture & Castles grote waarde aan goede service en verzorging van zijn gasten. De eigenaren ontvangen zelf hun gasten en garanderen persoonlijke service, adviseren bij een zoektocht naar een goed restaurant en geven tips voor een cultureel uitstapje in de nabije omgeving.

Kasteel Vorden

Nederland

De deelnemende kastelen aan Nederlandse kant liggen in de provincie Gelderland: het betreft

Huis De Wiersse bij Vorden
http://www.dewiersse.nl/
Landgoed het Vriezenhuis Winterswijk
http://www.vriezenhuis.nl/
Kasteel Huis Bergh ‘s-Heerenberg
http://www.huisbergh.nl/
Landgoed het Haveke Eefde
http://www.hethaveke.com/
Huis de Voorst Eefde
http://www.huisdevoorst.nl/
Kasteel Middachten De Steeg
http://middachten.nl/
Kasteel Vorden Vorden
http://www.kasteelvorden.nl/
de tuinmanswoning bij Kasteel Staverden Staverden
Huis Spaensweerd (Brummen)
http://www.spaensweerd.nl/

Duitsland

Aan de Duitse kant zijn drie centra ontstaan: Kreis Borken, Kreis Warendorf en het Osnabrücker Land. Hier nemen deel:

Kloster Malgarten (Bramsche)
Gut Sögeln (Bramsche)
Schloss Crassenstein (Wadersloh-Diestedde)
Haus Brueckhausen (Everswinkel-Alverskirchen)
de Keppelborg (Heek-Nienborg)
Burg Hohes Haus (Heek-Nienborg)

Uitstapjes

Veel van de historische gebouwen zijn nu al een aantrekkelijk doel voor uitstapjes. De historische tuinen van Huis De Wiersse en Kasteel Middachten nodigen uit voor lange wandelingen. Op de burgerlijke stand van de Keppelborg kunnen trouwlustigen elkaar reeds het jawoord geven en de prachtige verblijven op kasteel Crassenstein en huis Bergh bieden een stijlvolle ambiance voor plechtigheden.

Al boekbaar

Enkele van de nieuwe landgoederen kunnen al geboekt worden: Landgoed Het Haveke en Landgoed Het Vriezenhuis aan Nederlandse kant en Klooster Malgarten aan Duitse zijde zijn klaar om hun gasten te ontvangen.