Oad Reizen start in de zomer van 2007 met de Oad Action Club: de Club die vakanties voor families met kinderen van alle leeftijden nog leuker maakt. De eerste clubs worden geopend in het Oostenrijkse Zell am See/Kaprun en in Aparthotel Oasis Tamarindo op Fuerteventura.

Nederlandstalige activiteiten-begeleid(st)ers staan daar klaar om informatie te geven over alle mogelijkheden en zorgen dat benodigde materialen voorhanden zijn. Of het nu gaat om het regelen van een picknickmand, een mountainbike of een routebeschrijving voor een puzzel-of verrassingstocht, er is een ruime keus aan activiteiten die geschikt zijn voor goed en slecht weer.

Kinderen de baas

Voor veel ouders geldt dat ze zelf een fijne vakantie hebben als de kinderen het naar hun zin hebben. Dat neemt niet weg dat ze vaak zelf zo hun wensen hebben om op cultureel of actief gebied iets te ondernemen. Vaak net activiteiten die kinderen niet of minder leuk vinden.

Uitkomst

Zo biedt de Action Club in Zell am See/Kaprun bijvoorbeeld uitkomst om de bergwandeling of een bezoek aan museum of stad ook voor kinderen avontuurlijk en interessant te maken.

Naast een heel arsenaal aan activiteiten die kinderen altijd leuk vinden, zijn er verrassingstochten uitgezet waardoor een bergwandeling opeens een zoektocht naar een schat wordt. Een fotopuzzeltocht maakt van een bezoek aan een stad of museum een spannende gebeurtenis.

Servicepakket

Oad Reizen bundelt alle vakantie-activiteiten die ter plaatse mogelijk zijn in één servicepakket en vult ze aan met zelf ontwikkelde activiteiten, die helemaal zijn afgestemd op de vakantiewensen van Nederlandse gezinnen met kinderen. Een aantal van die activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen, andere worden tegen betaling door het daar aanwezige Oad Action Team geregeld.

Vrijheid, blijheid

Voor alles geldt ‘vrijheid, blijheid’. Niets hoeft en alles mag. Bij aankomst krijgt iedereen een Action Club logboek waarin alle mogelijkheden op een rijtje staan. De vakantiegangers bepalen zelf aan welke activiteiten ze wanneer willen deelnemen.

Eigen beheer

De Oad Action Club heeft een flink aantal attributen in eigen beheer. Voor zaken zoals het huren van mountainbikes, surfplanken en ski’s bemiddelen ze kostenloos. Oad zorgt ervoor dat de ingehuurde materialen op het afgesproken tijdstip voorhanden zijn. Dat geldt ook voor de deelname aan activiteiten als raftings, paardrijden, paragliding, gletsjerskiën en dergelijke.

In Oostenrijk kunnen de gasten van een 25-tal door Oad gecontracteerde accommodaties gebruik maken van de faciliteiten van de Oad Action Club. Activiteiten van de Oad Action Club op Fuerteventura zijn voorbehouden aan de gasten van Aparthotel Oasis Tamarindo, waar de Action Club gevestigd is.

Zie ook