Voor de 21ste editie van de internationale tweede woningenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is een aantal opvallende nieuwe bestemmingen aangemeld. Second Home International wordt in het weekend van 16 tot en met 18 maart gehouden
Thaise Phuket en Servië en Montenegro, sinds vorig jaar de 193e soevereine, zijn een paar voorbeelden van nieuwe bestemmingen voor een tweede woning. Opvallend is de toename van de mogelijkheden buiten Europa, zoals Bonaire, Madagaskar en Zuid-Afrika.

Dubai

Een andere opvallende bestemming is Dubai, waar momenteel de meeste bouwkranen ter wereld staan opgesteld. Op de beurs voor het eerst enkele aanbieders direct uit het land zelf en exposanten die aanbieders uit Dubai vertegenwoordigen”.

Aanbod

Het aanbod op de komende beurs omvat meer dan veertig landen. De exposanten zijn ingedeeld naar bestemming en presenteren weer een breed palet aan letterlijk onbegrensde mogelijkheden; maar ook in Nederland, want de belangstelling voor een tweede huis in eigen land is volop aanwezig. De vele francofielen kunnen weer volledig hun hart ophalen bij het wederom toegenomen aantal Franse huizen dat op de beurs wordt gepresenteerd. Turkije biedt ook nog steeds veel mogelijkheden. Het brede en gevarieerde Turkse aanbod op Second Home International is nauwgezet geselecteerd, met als gevolg een sterke kwalitatieve impuls.

Top 5 populaire landen

Uit een enquête onder de bezoekers

  1. Spanje (29%)
  2. Frankrijk (23%)
  3. Turkije (16%)
  4. Italië (10%)
  5. Nederland en Tsjechië (elk 9%)

Gebruik

Een (tweede) in het buitenalnd woning wordt vooral gebruikt voor:

  1. Eigen vakanties (67%),
  2. Verhuur (27%)
  3. Permanente bewoning, eventueel op termijn (23%)
  4. Belegging (20%)
  5. Overwintering (6%).

Het gemiddelde beoogde aankoopbedrag van de beursbezoekers kwam uit op ruim 260.000€.

Informatie

Kinderen tot en met 16 jaar hebben vrij entree. Op zaterdag en zondag is er een crèche aanwezig.