Op 24 april landt een ruimteschip in het Universiteitsmuseum! Stap aan boord en ga op reis met nobelprijswinnar Gerard ’t Hooft. In de expositie Master the Universe! maakt de bezoeker een reis langs de grenzen van de natuurkunde en komt daarbij (buiten)gewone fenomenen tegen. Ervaar hoe de wereld eruit ziet bij bijna de lichtsnelheid, ontsnap aan zwarte gaten en kom erachter of tijdreizen echt kan.

In 2011 bestaat de Universiteit van Utrecht 375 jaar. Om dit 75e lustrum te vieren organiseert de universiteit samen met het Universiteitsmuseum een expositie rondom één van haar nobelprijswinnaars, Gerard ’t Hooft. Met zijn onderzoek heeft Gerard ’t Hooft een belangrijke bijdrage geleverd aan het beter begrijpen van de wereld om ons heen.

In de expositie Master the Universe! stapt de bezoeker aan boord van een ruimteschip en ontdekt dat natuurkunde heel spannend kan zijn: zwarte gaten, supergeleiding, E=mc2 en de Theorie van alles. Extremen is de rode draad die door de tentoonstelling loopt. Gerard ’t Hooft neemt de bezoeker in de extreme werelden van de theoretische natuurkunde. Niet door met moeilijke formules te rekenen, maar door het zelf mee te maken.

Ervaar hoe de wereld eruit ziet bij bijna de snelheid van het licht, ga kopje onder in een zwart gat en kom erachter of tijdreizen echt kan. Verken de grenzen van de natuurkunde en verwonder je over tal van vreemde verschijnselen. De expositie Master the Universe! is te zien van 24 april 2010 t/m mei 2011 in het Universiteitsmuseum Utrecht.

Meer informatie http://www.uu.nl/universiteitsmuseum