De dollar sukkelt nog steeds verder naar beneden ten op zichte van de euro. En hiermee worden trips naar de VS met de dag goedkoper. Niet alleen ‘dalen’ de hotel prijzen, ook de prijs van vliegtickets is voor een groot deel bepaalt door de brandstofprijs en daarmee door de dollar. De vliegmaatschappijen lopen (uiteraard) wat achter met hun prijsverlagingen, maar al met al is nu een goede tijd om op vakantie te gaan naar de Verenigde Staten1.

Shoppen New York

New York is al langer een populaire bestemming om (kerst)inkopen in de VS te doen, met de wisselkoers die naar een historisch diepepun gaat is de bestemming op dit moment extra in trek.

Wintersport

Wintersport in de VS is nu ook mogelijk met een budget dat niet alleen de rijken zich kunnen veroorloven. De wintersport happing in een gebied als Aspen, is een stuk relaxter, rustiger en vriendelijker dan wat we in Europa gewend. En niet in de file naar Oostenrijk of Zwitserland maar een vlucht naar Aspen Airport. Vluchten naar Aspen gaan via Denver of Washington. Vanuit Aspen Airport is het maar 5 minuten rijden naar Aspen zelf op 2400 meter gelegen in de Rocky Mountains. Het aantal reisorganisaties dat complete reizen aanbied is nog beperkt, vlucht, hotel en huurauto zijn ook zelf te regelen. Skien in de USA kan op meer plaatsen dan Aspen alleen. Wat te denken van Lake Tahoe (CA), Vail en Breckenridge?

Reizen

Naast stedentrips en wintersport is het uiteraard ook mogelijk om ‘gewoon’ op reis te gaan naar de USA. Het land is groot en de mogelijkheden legio. Altijd al een trip naar de grote nationale parken als de GrandCanyon willen maken, of wat ( toch zo goedkope) dollars vergokken op de strip in New York , nu is het een mooie gelegenheid. Of zou de dollar nog verder omlaag gaan? Kun je altijd nog een tweede keer gaan!

1Als je tenminste kunt leven met het beschikbaar stellen van je prive gegevens aan de Amerikaanse overheid en nog steeds strenge veiligheids procedures.