Al eens gedacht aan een citytrip met kinderen? Overweeg dan eens Lissabon. Het is een vriendelijke, veilige stad waar veel kinderen zich zullen vermaken. Lissabon heeft een aangenaam klimaat en veel is op loopafstand te bereiken.

Zo is er de 120 jaar oude dierentuin in het centrum van de stad. In het Parque de Monsanto zijn vele speeltuinen om te rennen en te spelen. Het museum Lourinha heeft een zeldzame verzameling van fossiele eieren en embryo’s van dinosaurussen. Iets buiten het centrum ligt het nationaal paleis, Palácio Nacional Mafra waar je je kunt omringen met de grandeur van de 18e eeuw. Op de rivier de Taag kun je rondvaarttochtjes maken.

Maar wat absoluut een aanrader is, is een bezoek aan het Parque das Nações. Vroeger stonden er op deze plek pakhuizen en een olieraffinaderij, maar in 1998 is het gebied omgebouwd tot een terrein voor de wereldtentoonstelling. Inmiddels is het een wijk van Lissabon geworden waar veel te doen is. Vanaf de Torre Vasco da Gama kun je over de stad en de Taag uitkijken, er zijn overal restaurantjes en je moet met kinderen natuurlijk een bezoek brengen aan het Oceanário.

In dit zeeaquarium zijn er gedurende de zomermaanden diverse activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Dagelijks van 9:00 tot 18:00 kunnen kinderen op een speelse en educatieve wijze van alles leren over het leven onder water. Tien thematische dagen maken gezamenlijk de onderwater-vakantie. En voor wie wil of durft kan op vrijdagavond blijven slapen. Bij de haaien! Met een beetje geluk kun je als ouder op zaterdagochtend om 10:00 je kind weer ophalen. De kinderen weten dan alles over de oceaan, hebben een haai geaaid en lichtgevende kwallen gezien.

Heb je nog tijd over of wil je even weg van de stad, dan is het strand van Estoril, de koninklijke badplaats binnen een half uur te bereiken met tram, trein of huurauto.