De Steiermark, het hart van Oostenrijk, gelegen tussen gletsjers, wijnheuvels en warme bronnen, is een wintersportparadijs voor iedere leeftijdsgroep. De 865 kilometer perfect onderhouden skipistes, voor een groot deel met sneeuwgarantie, skischolen en -verhuurbedrijven en talrijke skihutten maken van de 83 skigebieden in de Steiermark een echt wintersportparadijs.

De regio tussen de toppen van de Schladminger Tauern en het Dachstein-massief is één van de top 5-skigebieden van Oostenrijk. In de negen wintersportcentra (Schladming Planai/Hochwurzen, Hauser Kaibling, Reiteralm/Fageralm, Stoderzinken, Galsterberg, Ramsau, Dachstein Gletscher, Planneralm, Riesneralm) draait alles om het skiën op de 223 km geprepareerde pistes en de Steierische gezelligheid.

Wereldcup

In het centrum van het wintersportmekka bevindt zich de Schladminger 4 bergen-Skischaukel tussen Haus im Ennstal, Schladming Rohrmoos en Pichl, waar de wereldcupafdalingen plaatsvinden. De Dachstein Gletscher garandeert het hele jaar sneeuw en is een paradijs voor wandelaars, ambitieuze skiërs en snowboarders met het Burton Super Park.

Snowboarders

De regio Schladming – Dachstein is het toneel voor perfecte powdersessies en spectaculaire jumps in de professioneel vormgegeven snowparks van de Planneralm en de Hochwurzen. De plaats Kreischberg is een snowboard WK-arena met de grootste halfpipe van Europa en dé top-spot voor alle boarders, freeriders en skiërs. Zelfs na zonsondergang kunnen de echte volhouders nog in volle vaart de verlichte pistes af.

Gezelligheid

In het Ausseerland in het Salzkammergut is de winter gemoedelijker en traditioneler. Op de talloze pistes van Loser en Tauplitz en de nieuwe funparken komen zowel skiërs als boarders aan hun trekken, zonder lange wachttijden. Direct vanuit het hotel de piste op en na een actieve dag in de sneeuw ontspannen in de gezellige hutten.

Winterromantiek

Winterromantiek en familiaire kleine skigebieden voor beginners zijn zowel in het noordoosten (Stuhleck, Präbichl, Mariazeller Bürgeralpe en Aflenzer Bürgeralm) te vinden als in Weststeiermark (Maria Lankowitz, Salzstiegl, Hirschegg, Modriach, Hebalm, Pack en Gaberl).

Kinderparadijs

Uiteraard wordt er ook aan de kleine gasten met grote wensen gedacht. Ieder gebied heeft wel iets bijzonders voor hen in petto: skituinen, oefenliften, tovertapijten en in het skigebied Riesneralm/Donnersbachwald wacht hen een regelrechte sensatie: de eerste Oostenrijkse kinder-skischommel met vijf hektare piste-oppervlakte en vier liften. De vele plaatselijke mascottes wachten met open armen op de komst van de kleine gasten.