Groepsaccomodatie La Balsa

Cortijo La Balsa is gelegen tussen de amandel- en olijfboomgaarden op de noordhellingen van de Sierra Nevada op 1100 meter hoogte.

De Cortijo is erg geschikt voor het organiseren van culturele activiteiten. Zowel binnen als buiten is hiervoor voldoende ruimte beschikbaar. We hebben plaats voor zo’n 10-15 personen en we hebben een grote en hoge zaal ingericht van 10 bij 10 meter.

Voor de gemeenschappelijke woonkeuken ligt een ruim terras met uitzicht op een door amandelbomen omzoomde olijfboomgaard en de bijna altijd besneeuwde toppen van de Picón de Jeres en de Puerto del Lobo. Honderd meter van het huis begint het Parque Nacional de la sierra Nevada, met als hoogste top de Mulhacen, met 3300 meter de hoogste berg van het Spaanse vasteland. Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving en twee maal per jaar worden er speciale weken voor wandelaars georganiseerd. De woonkeuken heeft een houtkachel en een zithoek. Je kunt bij ons kiezen om zelf te koken, maar we kunnen ook voor ontbijt en/of een hoofdmaaltijd zorgen. De cortijo is geen luxe villa. Ons zwembad is in het dorp en we delen het met de andere streekgenoten, maar we hebben natuurlijk wel warm- en koud stromend water, douches, toiletten, wi-fi, koelkasten, een freezer en een was- en afwasautomaat….